Email:
Wachtwoord:
Account maken?   Wachtwoord vergeten?   

Jiu-Jitsu

Sinds het seizoen van 2006-2007, verleent Judokan lessen in Jiu-Jitsu. Dit in vorm van zelfverdediging. Trainer: John Beckers

Algemeen

Jiu-Jitsu kan vertaald worden als "zachte kunst". Het is een zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. In het jiujitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals bijvoorbeeld atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.

Jiujitsu is in principe geen sport, hoewel er wel een sportieve versie van bestaat die vaak ook kortweg jiujitsu genoemd wordt, dat het fighting system en duo system kent. Een vechtsport is gebonden aan regels, jiujitsu daarentegen is bij uitstek een vechtkunst, gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Dit impliceert een verdediging die gebruik maakt van de meest geschikte technieken tegen die aanval. Dat dit gepaard kan gaan met technieken die als onsportief en oneerlijk worden beschouwd in de reguliere vechtsporten kenmerkt juist het jiujitsu. Het moment van verdedigen en de manier waarop er verdedigd wordt is immers het gevolg van de aanval van de tegenstander, hij of zij neemt immers op dat moment het risico en probeert de integriteit van de aangevallene te beschadigen.

Geschiedenis

De geschiedenis van Jiu-Jitsu is nogal onbekend. Dit omdat deze vechtkunst al in tijden wordt beoefend door de samurai's.

De samurai's gebruikte deze technieken om zichzelf te kunnen verdedigen tijdens een gevecht wanneer zij werden ontwapend.

Laatste nieuws

19 december 2022
Kerstvakantie!
22 januari 2023
Examens judo 4 en 7 februari
31 maart 2020
De Corona Crisis duurt voort
Kalender

problemen bij het opvragen van de kalenderitems