Email:
Wachtwoord:
Account maken?   Wachtwoord vergeten?   

De Geschiedenis Judokan

Judokan is opgericht in het jaar 1969, de club bestaat anno 2009 dus 40 jaar. Voor 1969 bestond er één judoclub in Blerick te weten de (Eerste) Judovereniging Blerick. Dhr. Hendriks was destijds trainer. De club was lid van de NJJA, destijds een van de twee bestaande bonden (De voorlopers van de J.B.N.)

Na verschil van inzicht over het beleid tussen het bestuur en enkele ouders van judoka’s hebben enkele ouders besloten een nieuwe Judovereniging op te richten. En zo werd in het jaar 1969 Judokan Blerick opgericht.
Kort na oprichting ging de NJJA samen met de andere judobond en hieruit ontstond de huidige J.B.N. Met het opgaan in de JBN werden de eisen met betrekking tot de leiding ook aangescherpt. De toenmalige Trainer was niet in het bezit van de benodigde trainerspapieren en Judokan moest derhalve op zoek naar een nieuwe trainer met volledige bevoegdheid.

Ze boden de Jan Peters de functie aan maar deze had het te druk met andere verplichtingen, wel nam het de supervisie op zich over de toenmalige interim trainer waardoor de continuïteit van de club werd gewaarborgd .

In 1976 werd Jan Peters zelf trainer van Judokan en heden is hij dit nog steeds.

In het seizoen van 2006-2007 is er besloten om een pilot van Jiu-jitsu te laten lopen. Na een goed seizoen afgesloten te hebben met succesvolle examens en tevreden jiu-jitsuka's, is deze tak van sport een onderdeel geworden van Judokan Blerick. De trainer Thomas Leppink is van het begin actief geweest voor de vereniging. De trainingen zijn sinds augustus 2011 overgenomen door John Beckers.

Laatste nieuws

19 december 2022
Kerstvakantie!
22 januari 2023
Examens judo 4 en 7 februari
31 maart 2020
De Corona Crisis duurt voort
Kalender

problemen bij het opvragen van de kalenderitems