Email:
Wachtwoord:
Account maken?   Wachtwoord vergeten?   

Judo


Judokan is een judovereniging die in 1969 is opgericht. Al meer dan 40 jaar worden bij judokan aan kinderen en volwassenen judotechnieken geleerd. Bij Judokan kan je op twee manieren judo.
1. Recreatief judo: Het je eigen maken van het brede scala aan judotechnieken en daarnaast in beperkte mate deelne­men aan wed­strijden.
2. Wedstrijd judo Als je een bepaald niveau bereikt hebt en je hebt zin om je wedstrijdtechnieken te meten met andere judoka's, kun je deelnemen aan wedstrijdtrainingen. Doel van deze trainingen is om jaarlijks bij diverse toernooien goede resultaten te boeken. 

Deze aanpak resulteert erin dat de judolessen bij Judokan op de volgende manier zijn ingericht:

Uitgangspunt voor iedere judoka is een uur Basisjudo (voor senioren anderhalf uur), waarbij de nadruk ligt op het aanleren van judotechnieken. De judosport kent een zeer breed scala aan technieken. Iedere judotechniek heeft zijn eigen moeilijkheidsniveau. Daarbij kan iedere judotechniek, hoe eenvoudig deze ook lijkt, voortdurend worden geperfectioneerd. Zo kunnen zelfs de zwartebanders (judoka's met eerste dan en hoger) blijven leren.

Judoka's vanaf 9 jaar (of minimaal blauwe slip) nemen naast het uur basisjudo ook deel aan een uur Competitieles ookwel "Randori-training" genoemd, waarin het accent wordt gelegd op competitief judo. Hierbij moet gedacht worden aan het aanleren van wedstrijd-technieken en "randori-shiai"(sparvorm zonder wedstrijdkarakter). Het doel van deze competitieles is niet om judoka's te laten deelnemen aan toernooien, maar om judoka's zo hoog mogelijk op te leiden. Het behalen van zwarte band en hoger is namelijk binnen afzienbare tijd niet meer mogelijk zonder competitie (landelijke tendens binnen de judosport).

Aan talentvolle judoka's op het gebied van wedstrijdjudo biedt Judokan Blerick de gelegenheid om deel te nemen aan de Wedstrijdselectie-training. De judoka's die hieraan deelnemen stellen zichzelf tot doel om toernooien te bezoeken en daarop zo goed mogelijk te presteren. De nadruk ligt bij de selectietrainingen op het aanleren en perfectioneren van wedstrijdtechnieken en op het verkrijgen van wedstrijdconditie en uithoudingsvermogen.

Als je het bovenstaande leest, vraag je je misschien af wat nu het verschil is tussen trainingen en lessen? Lessen zijn er om de judotechnieken onder de knie te krijgen en om een hogere band te krijgen. De lessen vormen de basis, dus ieder lid zal dus in een lesgroep judoen. Trainingen zijn speciaal bedoeld om goede resultaten te kunnen behalen op de toernooien. Judoka's met wedstrijdaspiraties en die voldoende talentvol zijn kunnen naast de lesgroepen deelnemen aan de wedstrijdtrainingen.
Voor verdere informatie over de wedstrijden of andere activiteiten, kijk bij de betreffende menu's


Laatste nieuws

19 december 2022
Kerstvakantie!
22 januari 2023
Examens judo 4 en 7 februari
31 maart 2020
De Corona Crisis duurt voort
Kalender

problemen bij het opvragen van de kalenderitems